شاید برای شما هم این سوال پیش آمده که اوضاع شبکههای اجتماعی مختلف در اواخر سال 2014 چگونه است. وبسایت معتبر بیزنیس اینسایدر (Business Insider) در یک مقاله تحلیلی و جامع، دادههای مربوط به شبکههای اجتماعی مختلف را زیر ذرهبین برده و به نتایج جالبی دست پیدا کرده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده توسط وبسایت بیزنیس اینسایدر، شبکههای اجتماعی قدیمیتر در حال رسیدن به نوعی بلوغ هستند؛ این در حالی است که اپلیکیشنهای پیامرسانی اجتماعی جدید، به سرعت در حال رشد بوده و مخاطبان نوجوان را با قدرت به سمت خود جذب میکنند. در ادامه به برخی از حقایق جالب بدست آمده از این گزارش اشاره خواهیم کرد:
• کاربران مونث بیشتر از کاربران مذکر به فیسبوک تمایل نشان میدهند. این قضیه بدان معناست که نسبت کاربران زن به کاربران مرد در این شبکه اجتماعی در حال تغییر است.
• فیسبوک همچنان محبوبترین شبکه اجتماعی در میان نوجوانان آمریکایی است.
• شبکه اجتماعی اینستاگرام به شدت در میان کاربران جوان محبوب شده؛ به طوری که بسیاری از جوانان، اینستاگرام را به اصطلاح "با کلاستر" از فیسبوک و توییتر میدانند.
• شبکه اجتماعی لینکدین (LinkedIn) همچنان در بین افراد تحصیلکرده محبوب است. بسیاری از افراد 30 تا 49 ساله و به خصوص کسانی که به دنبال کسب اعتبار در کسب و کار خود هستند به این شبکه اجتماعی روی میآورند. لینکدین در ایالات متحده آمریکا در میان جامعه بزرگسالان این کشور از شبکه اجتماعی توییتر محبوبتر است.
• شبکه اجتماعی توییتر به شدت در حال مردانه شدن است! نسبت کاربران مذکر این شبکه اجتماعی به کاربران مونث آن در حال افزایش است. این در حالی است که فیسبوک مسیر متفاوتی را میپیماید.
• محبوبیت سرویس اشتراک گذاری ویدیوی یوتوب به سرعت در حال افزایش است. بر اساس آمار موجود، برای بسیاری از افراد 18 تا 34 ساله، شبکه اجتماعی یوتوب به تدریج در حال جایگزین شدن با شبکه های تلویزیونی سنتی است.
• اسنپچت (Snapchat) در میان تمام شبکه های اجتماعی و اپلیکیشنهای پیامرسانی مختلف، بیشترین اقبال را در میان جوانان داشته است؛ به طوری که از هر 10 کاربر اسنپچت، 6 کاربر بین 18 تا 24 سال سن دارند. از این لحاظ اسنپچت حتی از شبکه اجتماعی جوان اینستاگرام هم جوانتر است!
شرکت اینتربرند امروز بهترین برندهای جهانی سال 2014 را منتشر کرد که مانند سال گذشته شرکت اپل با قدرت در رتبه نخست قرار دارد و شرکتهای گوگل و کوکا کولا نیز در جایگاه پس از آن قرار گرفتهاند.
اینتربرند امروز جدیدترین لیست از "بهترین برندهای جهانی" را برای سال 2014 منتشر کرد و بار دیگر شرکتهای بزرگ دنیای تکنولوژی، بالاترین جایگاه را در این لیست به خود اختصاص دادهاند. در این لیست که شامل 100 شرکت میشود، اپل با ارزشی 118.9 میلیارد دلاری در بالاترین مکان قرار دارد و پس از آن گوگل با ارزشی 107 میلیارد دلاری به دنبال اپل حرکت میکند.
در این لیست بزرگ، 13 شرکت در حوزه تکنولوژی فعال هستند و پنج مورد از آنها توانستهاند خود را در لیست 10 شرکت برتر قرار دهند. علاوه بر اپل و گوگل، شرکتهای آیبیام و مایکروسافت مکانهای چهارم و پنجم این لیست را تصاحب کردهاند و شرکت سامسونگ نیز در جایگاه هفتم قرار دارد.
کوکا کولا اما همچنان جایگاه سوم را در اختیار دارد که پس از 13 سال تصاحب رتبه اول در لیست اینتربرند، گوگل و اپل سال گذشته توانستند آن را به جایگاه پایین تر از خود بکشانند.
شرکتهای مشهور حوزه اینترتینمت چون دیزنی و MTV، شرکتهای خودروسازی چون BMW و مرسدس بنز و برندهای لوکسی چون Louis Vuitton و Cartier نتوانستهاند در این رقابت از پس شرکتهای بزرگ دنیای تکنولوژی برآیند.
اینتربرند سه فاکتور را برای رده بندی این شرکتها در نظر داشته است؛ عملکرد مالی مربوط به شرکتها و خدمات آنها، قدرت تأثیرگذاری در انتخاب خریدار و توانایی شرکتها در نسبت قیمتی پریمیوم به محصولات خود یا بهبود درآمدها.
در انتخاب بهترین برندها، فاکتورهای متفاوتی مدنظر شرکتهای تحلیلگر بازار قرار میگیرد، اما اینتربرند اظهار داشته که متد و روش آنها توسط سازمان جهانی استاندارد و برای نخستین بار تأییدیه دریافت کرده است.
سال 2014 میلادی نیز با همه افت و خیزهایش به پایان خود نزدیک میشود. بیزینس اینسایدر از مشهورترین وبسایت های تکنولوژی و کسب و کار دنیا لیستی از مهمترین اتفاقات بازار تکنولوژی را منتشر کرده است.
همینطور که به پایان سال نزدیک میشویم، وقت آن رسیده که نگاهی به مهمترین اتفاقات بازار تکنولوژی در سال 2014 بیندازیم. از خرید 22 میلیارد دلاری واتساپ توسط فیس بوک تا معرفی اپل واچ، سال 2014 پر از اتفاقات جالب و سرنوشتساز برای کمپانیها بود.
بیزینس اینسایدر از مشهورترین رسانههای دنیای تکنولوژی و کسب و کار دنیا، مهمترین اتفاقات را در قالب لیستی کنار یکدیگر آورده است.
1- در سال 2014 خریدهای بزرگی توسط کمپانیهای مشهور به ثبت رسید. گوگل در ماه ژانویه کمپانی مشهور Nest Labs را که در حوزه تولید دستگاههای هوشمند خانگی فعالیت میکند، به قیمت 3.2 میلیارد دلار خرید. در تصویر زیر مؤسسین این کمپانی، مت راجرز و تونی فیدل را در کنار رییس کنونی گوگل، لری پیج ملاحظه میکنید.
2- در ماه فوریه فیس بوک اپلیکیشن پیام رسان واتساپ را -ظاهرا بدون هیچ چانهزنی- به قیمت 22 میلیارد دلار خرید. این خرید مؤسسین واتساپ، جان کوم و برایان اکتون را تبدیل به میلیادرهای جدید دنیای تکنولوژی کرد.
3- در ماه مارس فیس بوک خرید بزرگ دیگرش را با در اختیار گرفتن استارتاپ آکیولس به قیمت 2 میلیارد دلار به ثبت رساند. این کمپانی با تولید هدست های آکیولس ریفت سر و صدای بسیاری را در حوزه واقعیت مجازی به راه انداخته است. آکیولس ریفت پس از مدت طولانی انتظار و ارائه انواع مدلهای مخصوص توسعهدهندگان، در پایان 2015 ورژن مخصوص مصرفکنندگان (Consumers) این هدست را به بازار میفرستد.
زمان زیادی تا اعلام فرد برگزیده سال 2014 مجله تایم باقی نمانده و این نشریه امروز لیست نهایی نامزدهای دریافت این عنوان را منتشر کرد. این لیست شامل افراد زیر میشود:
• معترضان شهر فرگوسن آمریکا که پس از قتل نوجوان غیرمسلح سیاهپوست توسط یک از افسران این شهر به خیابانها آمدند و تظاهراتهای گستردهای را علیه رفتارهای نژادپرستانه در آمریکا کلید زدند.
• پزشکان و پرستارانی که در حال مبارزه با بزرگترین بحران ابولا در طول تاریخ هستند.
• ولادمیر پوتین رییس جمهور روسیه که پس از به نتیجه رسیدن اعتراضات مردم اکراین علیه رییس جمهور آن، شبهجزیره کریمه را تصرف و جزئی از روسیه کرد. اقدامات آقای پوتین شعله جنگی داخلی در شرق اکراین را روشن کرد و به دنبال آن تحریم کشورهای غربی علیه روسیه آغاز شد.
• تیلور سوئیفت، ستاره پاپ آمریکایی که با بیرون کشیدن تمامی آهنگهای خود از سرویس اشتراک موسیقی اسپاتیفای سر و صدای بسیار زیادی در صنعت موسیقی به راه انداخت.
• جک ما، مؤسس کمپانی علیبابا چین، بزرگترین وبسایت خرید و فروش آنلاین اجناس در این کشور که بزرگترین فروش اولیه سهام در تاریخ بورس را تجربه کرد.
• رییس کمپانی اپل، تیم کوک که آیفون 6 را منتشر کرد و مدتی بعد نیز به شکل رسمی بر همجنسگرا بودن خود صحه گذاشت.
• رییس اقلیم کردستان عراق، مسعود بارزانی که مبارزین تحت امر وی در خط مقدم حملههای زمینی علیه گروه تندروی موسوم به داعش قرار گرفتند.
• مدیر مسابقات NFL آمریکا، راجر گودل که پس از انتشار خبر حمله ری رایس، یکی از بازیکنان فوتبال این کشور به نامزدش در یک آسانسور و بیهوش کردن وی، رایس را مورد مجازات قرار نداد و تنها پس از افشاگری در مورد ارسال فیلم این حمله به NFL بود که مجازات این بازیکن اجرا شد. انتشار عمومی فیلم یادشده و دیگر اتفاقات مشابه نیز عامل مهم دیگری در افزایش انتقادات بود.
کاربران تایم پیشتر نارندرا مودی نخست وزیر جدید هند را به عنوان فرد برگزیده سال 2014 انتخاب کرده بودند. فرد برگزیده امسال فردا چهارشنبه معرفی خواهد شد.
سال 2014 در روزهای پایانی خود به سر می برد و همه شرکت ها و موسسات در حال ارائه گزارش های مالی و تجاری پایان سال هستند. موسسات و نشریات مختلف نیز از سویی دیگر، در حال ارائه چندین مورد برتر از دیدگاه خود در هر شاخه هستند. Bing موتور جستجوی معروف مایکروسافت هم در اقدامی مشابه با تلاش در جهت پیشی گرفتن از رقیب دیرینه خود، عباراتی که بیشترین جستجو را در سال 2014 داشته اند منتشر کرده است.
این لیست شامل لحظه ها و اتفاقات، افرد و اشخاص و دستگاه های خاصی است که در طول سال 2014 موج های خبری و به تبع آن موج بینگی ایجاد کرده اند! در ادامه به بررسی تک تک موارد مطرح شده در این لیست می پردازیم:
تاثیر گذارترین اخبار سال گویا تاثیر جام جهانی فوتبال بر سوژه های خبری در همه جای دنیا چشمگیر بوده است. جام جهانی در میان موضوعات خبری، بیشتر از بقیه موارد جستجو داشته و فینال Super Bowl و گم شدن هواپیمای ایرلاین مالزی از دیگر اخبار تاثیرگذار سال بوده است. در ادمه به مسابقات المپیک زمستانی، ظهور داعش، موضوع جنجالی Ray Rice و تیر اندازی فرگوسن در ایالت میسوری و کشته شدن مایکل براون برخورد می کنیم و در نهایت شیوع ویروس ابولا و نزاع داخلی اوکراین در انتهای این فهرست جای می گیرند.
مارک زاکربرگ عقیده دارد که وجود دکمه Dislike در فیس بوک برای دنیا و ابراز احساسات نسبت به یک مسأله به اشتراک گذاشتهشده مناسب نیست، اما از طراحی دکمههایی برای تأکید بر یک احساس خاص خبر میدهد.
اگر تا امروز امید داشتید که احساس تنفر خود را از یک پست، عکس و یا ویدیو در فیس بوک اعلام کنید، بدانید که باید این احساس را در بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا سرکوب کنید!
مؤسس و رییس کمپانی فیس بوک، مارک زاکربرگ اخیرا در جلسه پرسش و پاسخ آنلاینی به سؤالات مختلف کاربران پاسخ گفته است. یکی از سؤالات مهمی که در همان ابتدای این جلسه مطرح شد، تمایل یا عدم تمایل این شرکت به اضافه کردن یک دکمه Dislike یا مخالف لایک بود که با پاسخ و توضیح جالب زاکربرگ مواجه شد.
زاکربرگ با منتفی دانستن طراحی چنین دکمه ای در فیس بوک میگوید: "دکمه لایک کنونی بسیار باارزش تلقی میشود، چون راهی است تا از این طریق احساس مثبت خود در مورد دیگران و یا اطلاعات اشتراکی آنها را در سریعترین حالت ممکن ابراز کنیم. تعدادی از مخاطبین ما خواستار دکمه دیسلایک بودهاند چون میخواهند مثلا بگویند که 'من این چیز را خوب نمیدانم'. ما فکر نمیکنیم که چنین ابراز احساسی برای روابط موجود میان مردم دنیا خوب باشد. به همین دلیل این دکمه را در فیس بوک نخواهیم داشت."
با این حال، زاکربرگ از وجود شرایطی در فیس بوک که دکمه لایک کارایی ندارد آگاه است؛ به عنوان مثال زمانی که یک کاربر لحظه تلخی از زندگی خود را به اشتراک میگذارد. وی در همین باره گفت: "یکی از مواردی که ما در فیس بوک در مورد آن بحث کردهایم این است که چه راهی را پیش پای کاربران بگذاریم تا انواع احساسات خود را به شکل گستردهتر و مؤثرتری ابراز کنند. به عنوان مثال بر حس غافلگیری خود تأکید داشته باشند و یا خنده بلند و مواردی از این قبیل."
زاکربرگ پیشتر این راه را با اضافه کردن دکمه ای که لایک را به شکل مؤثرتری نشان میداد آغاز کرده بود، اما بعید نیست که در آینده دکمههایی چون LOL برای موارد بسیار خندهدار و Amaze برای ابراز حس غافلگیری نیز در فیس بوک مشاهده کنیم.
گوگل طبق رسم هر ساله، بیشترین عبارات جستجو شده در سال 2014 میلادی را در قالب لیستی منتشر کرد.
هر ساله موتورهای جستجو لیستی از بیشترین موضوعات جستجو شده خود را در پایان سال منتشر میکنند. این لیست نشان میدهد که مردم دنیا در سالی که گذشت کدام اتفاقات را از نزدیک دنبال کردند، کدام شخصیت را محبوبتر از دیگران یافتند و در مجموع کدام یک از موضوعات سیاسی، اجتماعی و ورزشی بیش از همه افکار جهانی را با خود همراه کرد.
گوگل بزرگترین موتور جستجوی جهان نیز در پایان هر سال، دست به معرفی این لیست میزند. گوگل امسال دو لیست، یکی برای آمریکا و دیگری برای دنیا منتشر کرده و نکته جالب اینجاست که جستجوهای آمریکا و دنیا تقریبا به یکدیگر مشابهت کامل دارند.